Full fart

Igår var jag och Thilo på öppna förskolan med de andra mammorna från föräldragruppen. Var riktigt trevligt! Thilo var så glad så, men man kan väl inte bli annat med massa andra barn att titta på och så sjöng vi. 
Thilo leker i babygymet hemma

Idag har vi vart till Högbo och hälsat på Gerda, Tilde och Ann. Haft en riktigt bra dag, vart där hela dagen. År mat där och var ute och gick med barnvagnarna. Nöjd Thilo med släkten. Det är så roligt med honom nu för han är mer med och är gladare. Mycket av magontet har försvunnit och han mår bättre. 
Thilo har fått så fina saker av sina farföräldrar också. 
Sen har jag shoppat lite ovaraller och kläder också. 
Passar nog till sena vintern skulle jag tro. 
När vi kom hem sen kom min syster rebecca och hälsa på en sväng och sen har jag haft bondekväll med Ida. 


Två flugor i en smäll

 Idag har vi vart ut till Horndalsskogarna och firat min moster Eva och min mammas kille Niklas som fyller år idag. Vart bjudna på smörgåstårta och sen satt vi ute och snacka hela dagen och kvällen. Så nu är man lite fryssen kan man säga, var väldigt skönt i solen med blåste kallt och vart kallt så fort solen gick i moln.
 
Stilig kille
Hela trion samlad
Har skoj hos moster
Min lilla sötnos <3
 Snodde några kort av min mamma också :)
Jag och min lillasyster Lovisa
 

Massage och idol

Igår var jag och Thilo på babymassage igen och det gick inge bra alls. Den tiden passade inte thilo alls, han var trött så ingenting fungerade. Men så kan det gå, får hoppas på en bättre dag nästa vecka. Satt kvar med de andra mammorna och deras barn eget mötet igen och det är alltid trevligt att sitta och prata och fika ett tag. 
På eftermiddagen när Mattias kom hem åkte vi till mamma och firade min lillasyster rebecca som fyllde år. Stort grattis till henne. 
Idag har jag och Thilo haft en underbar dag. Låg i sängen länge så vi båda fick sova ut lite grann. Den har han bara vart nöjd hela dagen. Suttit och lekt massor och han har vart glad = nöjd mamma! <3 försökte oss på lite massage idag igen men det gick inte vägen de eller, testa igen imorgon kanske. 

Nu på kvällen har jag vart över till Ida en sväng och sen kom mamma, joel, joakim, amanda, viktoria och Felicia över och kollade lite idol med oss, de åkte vid nio tiden så vi fortsätter myskvällen och snart säger vi godnatt. 

Puss 


Kalas

 Igår hade Mattias stopp dag på jobbet så jag och Thilo åkte till hans farmor och farfar och hälsade på. Var där några timmar och det var trevligt.
 
 
Idag har vi inte gjort så mycket på dagen jag och Thilo, mest tagit de lugnt. Thilo somnar för han är jätte trött, jag lägger ifrån honom för att få något gjort och han vaknar efter två minuter. Han blir sur för att han är trött men vill ligga i famnen... helst tutta. Han somnar om och jag försöker lägga honom och vi börjar om och sen fortsätter det så. Man får inget gjort vissa dagar alltså men jag älskar Thilo lika mycket för det ;)
Vi hade mys imorse.
 
När Mattias kom hem kom Emelie W förbi och hjälpe oss passa Thilo lite medans vi duscha och fixade oss lite. Sedan åkte vi vidare till Sara och Ove och firade Sandra min kusin som fyller år. Var en väldigt trevlig kväll.
Var till bästa Ida en sväng nu på kvällen också. Nu PH och sedan godnatt.
Puss och hej
 

Loppis, spelning, lek

I lördags var jag, min lillasyster amanda och emelie w på barnloppisen och de hjälpte mig att shoppa. Slutade med två kassar kläder som fick följa med hem. Fina och fräscha kläder hittade vi. Men var grymt mycket folk där, stod i kö till kassorna minst 45 min :o sjukt! Vi var bland de sista ut och jag är super nöjd! :) 
 
På kvällen sen åkte jag, Mattias, Thilo, Elsa, Amanda, Emilia, stefan, mamma och Niklas till vatebo bystuga och kollade när pappa spelade. Lät väldigt bra och det var mer drag där än vad jag hade trott. 
Amanda och Thilo 
Pappa sjunger
Stilig Thilo var trött 

På natten sen sov Elsa över hos oss och vi körde hem de andra. Igår gjorde vi inte så mycket. Thilo hade en dålig dag så det tog mycket energi från mig. Tillslut fick jag ta bilen och åka runt för att försöka få honom lugn, det tog 1.5 timme innan han somna helt. 
Tränar nacke

Idag var jag och Thilo till emelie s och hälsade på henne, linnea och Elsa. Var en väldigt trevligt dag, vart kvar där fler timmar. Kul att umgås med någon på dagarna. Få ut och göra något. 
Små pluttarna 

Sen på kvällen kom Anna och Elin förbi och hälsade på. Fick en fin födelsedagspresent och en trevlig eftermiddag. Sist men inte minst var jag över till Ida nu på kvällen och drack en kopp te. Nu har jag nattat Thilo och ska sussa. Imorgon har Mattias stoppdag så då hoppas jag att Thilo kan vara på rätt humör också ;) 
Puss och godnatt! 


Veckan

 Nu har snart en hel vecka gått igen från att jag blogga sist, men tiden och dagarna har bara rullat förbi.
 
I måndags gjorde vi nog inte så mycket, Thilo lekte i babygymet som vi köpt, det var uppskattat. Vi har faktiskt köpt två stycken, kan man variera mellan och han har nått att leka med när man tvättar de andra.
 
 
Sen har vi haft besök av nå skitungar som vart här och kastat upp en jävla massa sten på balkongen, den var öppen under natten så då passa dom väl på. Stenar överallt och ett fågelhuvud låg på fotöljen. Kroppen låg bakom soffan... mysigt!
Kul att städa efter andra, hoppas ni hade roligt!
 
Här är båda babygymen som vi köpt
 
Sen har jag och Thilo vart och hälsat på Mattias på hans jobb.
Thilo somna påvägen dit och sov princip hela besöket, så kul tyckte han att det var ;*)
 
Mamma passade Thilo några timmar en dag också så jag hann städa lägenheten och fixa lite. Flyttade in spjälsängen till sovrummet så nu är det väldigt trångt där inne, men jag tror det där blir bra. De har gått bra de här nätterna iaf. Han sover dock inte hela nätterna där i, brukar vakna runt 2-3 tiden och ska ha mat, vid 5-6 tiden när han vaknar får han ligga i sängen med mig tills det är dags att gå upp.
 
Igår kom mamma och Niklas över med två syskon som skulle klippas, så jag klippte Joel och Lovisa. Resulterade i hår i hela lägenheten, så blir nog många dammsugarvändor innan det är helt borta ;)
Jag och Mattias avslutade sedan kvällen med tacomys.
 
 
Vi har även på tremånaderskontroll igår på BVC,  Thilo går upp bra i vikt och väger nu 5 kilo och är 59,5 cm lång. Han fick även spruta i båda benen och han vart så ledsen ligga hjärtat. Gjorde ont att se han bli så, men när han fick vända sig om och man fick trösta så glömde han bort det, lilla going <3
Han har fortfarande problem med att lyfta på huvudet och det bör de kunna vid tre månader, men eftersom han är en månad för tidigt född så beror de antagligen på det att han är lite efter. Sparkar med benen gör han däremot. Lägger man honom på mage så sparkar han sig framåt och kommer fram också, haha. Ser jätte roligt ut, som en liten säl trcker han sig fram med huvudet platt på golvet och armarna bakåt.
Efter kontrollen åkte jag och Thilo på babymassage och det gick jätte bra den här gången. Thilo var så duktig så. Jag åkte dit en halvtimme innan och ammade, bytte blöja och lekte lite såå var han nöjd och lugn tills de andra kom. Det märks att han tycker om massagen, vi körde benen och magen den här gången. Han höll nästan på att somna när vi var där. Påvägen hem sen somnade han och sov sedan i nästan fyra timmar. Sov sedan bra på kvällen också, nattade honom vid halv nio och sov sedan till halv fyra, ett under. Skönt!
 
Idag kom min bror Stefan över på besök en sväng och sedan åkte vi till lasarettet och var på informationsträff med de anhöriga av morfar. Mötet gick bra och förhoppningsvis kan han träna upp en del med talet men just nu är det väldigt ovisst, det kan gå hur som helst. Han fick iaf åka hem över helgen nu och håller tummarna att det går bra också!
 
Sedan var jag ner på stan en sväng och köpte lite kläder till Thilo.
 
 
Åkte sedan till Mattias föräldrar och åt lite mat och vart kvar där några timmar, var trevligt.
 
 
Hann träffa Ida en sväng nu på kvällen och just nu väntar vi på att Idol ska komma ut på webben så man får avsluta den här dagen med det. Imorgon blir det en ny bra dag!
 
Puss och hej
 

Sjukhus - bygge - besök

I onsdags kom Melinda över på besök en sväng, var trevligt att ses. 
Thilo och Melinda 
Min lillasyster viktoria kom även över och hälsa på. 
Sen var jag och Mattias med Thilo på babymassage med föräldragruppen. De andra barnen låg lugnt och stilla och njöt av massagen, Thilo var ledsen och skrek så han fick inte vara med på massagen eftersom man inte masserar barn som är ledsna eller sover. Så mata honom, bytte blöja och spydde ner hela golvet sen var vi redo när alla andra var klara. Haha! Men som tur var så var rummet ledigt efter så vi var kvar lite längre och körde, hann med att massera ett ben iaf innan han tröttna på att ligga där ;) men vi avslutade det hemma och och Thilo sov som en stock den i fler timmar på balkongen. Tror det kan vara bra det där, blir avslappnad och sover bra sedan. 

Igår kom Gerda och Tilde på besök. 
<3
Nöjd kille med sina leksaker 

Senare var jag, Mamma, Lovisa och Joel till sjukhuset för att hälsa på morfar.  Förra söndagen när jag fyllde år kom de för att fira oss, allt var som vanligt.. Prat- och retsamma morfar. När de kommit hem på kvällen sen åker morfar på en stroke och ambulansen kommer. Han har vart på sjukhus sedan dess. Han har förnärvarnade tappat talförmågan, han kan bara säga ja och nej. Det var otroligt jobbigt att se honom sådär hjälplös. Vit i ansiktet och hängig. Fanns inte mycket kvar av stackars morfar. <3
Efter ett tag så började vi spela kort, det var roligt, det tycker morfar om också. Då kom även några små leenden fram (när han vann, då blir han stolt och sträcker på sig, haha) och de värmde i hjärtat. Det var riktigt kul att vi kunde spela lite, han är inte helt med så ibland la han lite galet med korten men det var bara att strunta i det.
När vi gått därifrån brister Lovisa i gråt och vill att morfar ska bli bra igen, hemskt när man är van med en sån pratglad och sprallig morfar annars. Jag hade också gråten i halsen när vi gick därifrån men för Lovisa och Joels skull så försöker man vara stark. 

Idag har vi vart hos Enoksson hela dagen, hjälpt honom att gräva och fixa på gården. Jag har mest tagit hand om Thilo men lite kunde jag bidra med iaf. Har vart en trevlig dag och Thilo har vart så duktig så. Legat länge i vagnen (vaken dessutom :o ) . 


Tisdag

Igår på dagen kom Jessica g och Markus över och hälsade på. Fick en sån fin blomma också :) 
Barnkära Markus och Thilo 

Senare på kvällen kom min mormor och moster Eva med Lasse på besök.
Eva hade sytt så fina handdukar till Thilo 

På kvällen sen var jag över till Ida en sväng och vart bjuden på te och fick en så snygg väska i present. 
Min gamla väska har verkligen rasat ihop, helt förstörd så det passade verkligen bra med en ny :D 

Idag har vi fått besök av Ann och Tilde, annars tagit de lugnt. 


Min födelsedag och veckan

I tisdags fick vi besök av mina syskons farmor och hennes Kalle. Var kul att ses igen efter så lång tid. Vart lite fika och en trevlig kväll. Fick besök av mina syskon amanda, Felicia och Daniella spontant då också. Mattias fick reda på att han skulle åka bortanför Helsingborg på racing onsdag till söndag. Så det vart väldigt plötsligt men det gick bra. Jag har haft så bra hjälp här hemma så. Onsdagen kom min kompis emelie s och Linnea förbi och hälsade på. 
Så söta så, Linnea och Thilo <3
Jag skulle sedan till lasarettet på återbesök så då kom Mattias föräldrar över och passade Thilo en timme, de gick så bra så. Han blir ju bara mer och mer med och har börjat prata med oss, skrattar och myser. Så kul när man ser hans utveckling. 
Amanda och Felicia kom sedan över och sov kvar en natt. Vi åkte till min pappa på kvällen och firade av honom med kalas. 
Felicia åkte hem på torsdagen men amanda vart kvar hela veckan ut tills idag, har fått så otroligt mycket hjälp av henne. Har hunnit dammsugit, torkar golv och storstädat, tvättat och fixat massor. 
Fredagen tog vi en promenad med Thilo i vagnen och det gick bra, vi var ute i en timme. Brukar ju aldrig fungera för oss med vagnen men nu så vart jag så glad när de bara gick. Dock låg han och sov innan vi la han där så kan vart därför också ;) 
Vi var över till stefan och Emilia och hälsa på. Sen kom min lillebror joakim på besök mot kvällen. 
Lördagen gjorde vi inte många knop, Ida kom förbi en sväng och hälsade på. 
Träning på golvet
Var på föräldragrupp i torsdags också och träffade två av de andra mammorna, var roligt och se dom och deras söta barn. 
Myser hos moster 
Och idag är det min födelsedag, 24 år och börjar känna mig gammal ;)
Var över till stefan dit han hade bjudit över några av släkten. Mormor och morfar och mamma med syskonen kom. 
Fått fina presenter idag och så många goa grattulationer både via Facebook och sms. 
Mormor hade även stickat kläder till Thilo, han kommer bli så tjusig! :)


RSS 2.0