Bjurfors

Igår hann jag inte blogga nått. Jobbade först till 17,05 och sen mötte jag upp Melinda H på stan och tog en fika på Corner. Var trevligt! Sen hem och åt lite mat som min älskling hade gjort. Vart pommes och schnitzel. Sen gick jag över till Ida för hon ska hjälpa mig sy in min halloweendräkt som var lite för stor. Så vi testade dräkterna där och mätte lite. Hoppas verkligen hon kan få till det. Så tacksam för hennes hjälp :D

Sen kom jag precis hem till Bonde söker fru, kollade på det och sen somnade jag i princip direkt.

Idag ska vi till Bjurfors och äta middag med jobbet. Ska bli kul!  

Nu ska jag upp på stan med Lotta under lunchen, skriver mer en annan gång :)

 


Tisdag

 Då var man proppmätt igen, när jag kom hem höll Mattias på att steka kött och gjorde potatisgratäng, Stefan hade hackat till en sallad. Perfekt! Var riktigt gott vill jag lova. :) Har hängt lite tvätt och lagt i en ny i tvättmaskinen och nu ska jag bara slappa.
Idag fick jag en jätte fin träningsjacka av en kollega. Kommer passa perfekt! :)
 
 

Ullared bokat

 Åh just nu längtar jag som bara den till Ullared!! Jag ska dit med svärmor/far om typ två och en halv vecka. Ska köpa så mycket julklappar jag bara kan när jag är där.. kollat på deras hemsida och upptäcker redan nu att det kommer spåra, haha kommer vilja ha så mycket själv. Kommer vilja köpa massa till hemmet. Men ska försöka hålla mig i styr. Haha. Ska iaf som sagt köpa årets julklappar där. Hoppas jag hittar nått bra till alla i familjen, skulle vara skönt att få julklapparna klara redan nu.
 
 

Paket

 Vart på ett riktigt svettigt tabatapass idag, känns riktigt bra nu efter! Hemma nu och har precis kollat på tonårsbossen med Mattias och Stefan. Stefan sover här ikväll.
Var även förbi Ica och hämtade ute ett stort paket från partykungen idag efter jobbet. Fattades dock lite saker där som kommer i ett separat paket sen.
 
 
Just nu är jag helt slut i kroppen, skulle kunna somna nu direkt, men vill vara lite mer social med min bror som är på besök nu innan vi går och lägger oss. Tycker inte om måndagar, alltid mycket att göra på jobbet dessa dagar. Fick ett samtal idag från en riktigt sur person, man blir alltid lika less på de samtalen. Men hoppas på en bättre jobbdag imorgon.
 
Puss och godnatt
 

Badhuset/Besök

Idag har vart en bra dag!! Sov i nya sängen för första gången inatt, man sov väldigt bra. Den är ju lite hårdare än vår gamla, men den ska ju tydligen inte vara för mjuk, så nu har vi någon madrass som ska formas efter kroppen. Tar ett tag att vänja sig ;)
 
Idag åkte vi iaf till badhuset och mötte upp familjen, vart bad och lek där några timmar. Sen hem och plockade undan lite innan Emelie A, Chrille och Elsa kom förbi. Vi käkade pizza och satt och snacka fler timmar, var mycket trevligt. Peter kom förbi också och hämtade gamla byrån som vi skulle bli av med. Så nu har vi verkligen blivit av med allt här hemma. Super skönt att allt är i ordning igen!
 
Nu ska vi slå på Solsidan snart och sen softa resten av kvällen.
Imorgon blir det jobb igen och nu ska jag jobba sena passet igen... så drygt då man inte hinner lika mycket när man kommer hem. Men ska iaf på ett gympass med Anna imorgonkväll.
 
Bjuder på två camkort från nu för det är så tråkigt med inlägg utan någon bild.
 

Ny säng

 Tror ni inte biljetterna till Avicii tog slut på någon minut.. blir så irriterad när folk köper upp en massa biljetter och sen säljer dom på blocket för dubbla pengar. Dryyyygt! Men vi ska försöka lösa det där på nå vis :)
Löning igår, kändes bra... tills idag då man är pank igen, haha. Men har gått till bra saker, idag var jag och Mattias till Västerås och gick på erikslund. Köpte ny säng på ikea och massa andra tillbehör, nya täcken, kuddar, lakan osv. Allt blir nytt! :)
 
Så idag har halva dagen gått åt till att shoppa och sen har vi monterat detta hela kvällen. Körde även iväg gamla sängen till Karlbo och lämna släpet. Har lite kvar men nu ger vi upp för klockan är fan 01:00 snart.
Igår vart det lite festligheter, Mattias var iväg på annat håll så Melinda, Emelie F och Jessica kom till mig och drack lite vin, var super mysigt! Dom gick vidare till krogen sen men eftersom jag skulle upp och köra tidigt idag så fick jag hålla mig lite lugn och gick och la mig då istället. :)
 
Här kommer lite resultat på sovrummet hur det ser ut nu, (före/efter bild). Ska upp tavlor och en dekor på väggen, annars börjar det blir klart!
 
FÖRE
 
 
EFTER
 
 
 

Pirater

 Idag känns det som hunnit med lite grann, efter jobbet mötte jag upp Camilla på stan och tog en fika på Café la rose, var väldigt trevligt! :) Sen hem åt mat och så kom Ida, Ersson och Andersson över så vi satte och kollade igenom vad vi skulle beställa till halloween. Två timmar efter hade vi äntligen bestämt oss allihop. Haha, så nu blir vi ett piratgäng! :D
Nu har dom åkt hem och jag har precis kollat på bonde söker fru, Mattias ligger i soffan och sover bredvid mig. Jag ska snart göra detsamma.
Imorgonkväll kommer Melinda H över och dricker lite vin, Emelie F kommer nog förbi också. Ska bli kul :) Men blir ingen suparkväll för mig, ska upp tidigt och köra på lördagen.
 
Men imorgon är det äntligen fredag igen! ;*
 
I år får jag alltså bli en pirat köpt från partykungen.se
 

The purge

 Kollade på en bra film igår, The purge

Mattias satt mest och var irriterad över hur osmarta folk var i filmen, haha så var lite svårt att koncentrera sig på filmen. ;)
 
 
 

Lunch

Igår var en riktigt dålig dag, allt som händer och sker runt omkring mig kom ifatt mig och jag kände mig så liten. Allt snurrade i huvudet och all kraft försvann för ett tag. Men när det mesta känns tufft har man sina nära och kära som hjälper en tillbaka.

Men det var inte bara en dålig dag igår, vi var iväg till Mattis bror som fyllde år igår. Vart fika där och det var trevligt. Grattis igen till din Danne! :)

Har hållt på å letat efter 80 tals kläder och maskeraddräkter för fullt, fått en massa hjälp och tips från mina vänner, det uppskattas verkligen. Tror jag har så det räcker till 80 tals festen nu iallafall :D

Och idag när jag kom till jobbet stod en full kasse med kläder till min förvåning på min plats. Då var det snälla Nina som rensat garderoben och tänkte på mig då, så nu jäklar ska jag hem och kika i den efter jobbet. Känns som julafton just nu! ;)

 

Ska bjuda er på två gamla kort på mig som jag fick av Wanja igår.

 
 

Nelly

 Snygg, billiga klänningar från Nelly!
 
 

Spinningpass

Idag har jag vart på ett riktigt skönt spinningpass med Anna. Kändes skönt när det var klart! Hem och duscha sen gick jag över till Ida och testa lite kläder som jag ska ha på 80 tals festen i november. Fick med mig en hel kasse hem så ska testa lite mer sen, tror jag kommer hitta nått bra :)
Nu ska vi snart slå på solsidan som vi missa igår.
Fan vilket dåligt väder det har vart idag.. åh det här var inge kul inlägg, har inget kul att skriva om.
 
Tack och hej från mig.
 

Våfflor

Nu har jag lagt mig i sängen för att sova snart, helt slut efter den här dagen. Inte gjort så mycket egentligen, men ändå trött i hela kroppen. Efter jobbet åkte vi och panta en jävla massa burkar, veckohandla och gjorde sedan goda våfflor när vi kom hem. Var typ tre år sen vi gjorde det sist.. Var väldigt gott med glass och jodgubssylt till, mums! <3 
Imorgon ska jag och Anna ö på ett spinningpass. Bäst jag är pigg tills dess ;) 

Lite mörk bild, men den får duga, 
Puss och godnatt 


The internship

 Kollade på The internship i helgen, en komedi att rekommendera.
 
 
 

Helgen

Uppdatering som vanlig vad som hänt i helgen! Har haft en riktigt lugn och bra helg. I fredags kom Andersson förbi dom spelade lite gitarr och drack öl under kvällen, jag gjorde dom sällskap med någon öl jag med. Vart sovdags i skaplig tid ändå :) På lördagen åkte vi sedan till Mattias föräldrar och bytte däck på båda bilarna… vart ju massa krångel, åka hit och dit, hämta däck där och lämna där, något var trasigt osv.. haha men det löste sig tillslut. Vart även bjudna på god mat där. Påvägen hem åkte vi förbi Krylbo och hälsade på några av syskonen innan vi åkte vidare hem. Lördagskvällen spenderades sedan i soffan med min älskling, tände lite ljus och kollade på film.

Söndagen hände det inte så mycket, sorterade ut lite i skåpen hemma, hade hur mycket skit som helst som kunde slängas.

Senare på kvällen kom Ida förbi och vi kollade lite hemsidor efter halloweendräkter. Tror vi blev lite klokare iaf efter mycket letande ;) Kanske ska beställa idag, eller senast imorgon. Kvällen avslutades även då med filmmys med Mattias.

 

Jag måste ju berätta att jag har mycket att se fram emot nu,

25 okt – Ny säng

25 okt – Boka biljetter till Avicii

2 nov – Halloween fest

15 nov – Ullared med svärmor/far

29 nov – Julfest i Stockholm med jobbet

30 nov – Kryssning

 

Kan även konstatera att jag kommer vara pank efter den här månaden :(

 


Kyckling och kantareller

Vi gjorde världens godaste maträtt igår som vi definitivt kommer göra om igen.

Tänkte tipsa er också :)

 

Först steker du kantareller i smör. Salta! Ta av dom från plattan när de är klara och lägg i en skål så länge.

Skär kyckling i mindre bitar, stek det sedan tills dem fått lite färg. Salta och peppra. Lägg kycklingen i skålen med kantarellerna.

Hacka paprika, lök och vitlök i små bitar. Stek de tills de blir mjuka.

Höll sedan över matlagningsgrädde, soja, kycklingbuljong i stekpannan. Salta och peppra.

Låt puttra några minuter.

Häll sedan i kycklingen och kantarellerna.

 

 

Torsdag

Igår efter jobbet åkte jag hem och åt, sedan vidare till gymmet och körde Easyline och sen lite magövningar med Mattias. Innan vi drog till gymmet hade jag sån jävla magvärk.. visste inte vad det var, tror jag åt för snabbt eller nått :o

Gick iaf bra på gymmet, var helt död när jag gick därifrån. Sen vart det mys framför tv:n, kollade på bonde söker fru och sedan på uppdrag granskning. Fyfan vilket hemskt inslag det var. Det handla om en familj som blivit utvisade till sitt tidigare hemland. När dom bodde i Sverige misshandla pappan barnen och frun. Pappan åkte tillslut in i fängelse på 2 år för misshandel. Ungarna hamnade hos familjehem medans mamma åkte in på psyket i Säter för vård. Sen en dag kommer polisen bara och hämtar ungarna och mamma som fortfarande är sjuk, sätter dom på ett plan hem till Ryssland och dom får klara sig själv. Pappan kommer ut från fängelset nu i december och kommer bli utvisad till samma plats och där dom bor är det skam att gå emot mannen. Man kan säga att dom nästan är dödsdömda i sitt hemland. Sjuka Sverige!

 

Jaja, jobbdagen har gått bra idag, vart väldigt trött bara! Men nu ska jag börja på med mat och sen kommer svärmor/far på besök. :)

 


Halloween

 
Hade nästan glömt bort Halloween, men det kommer gå snabbt sen är vi där. Kanske ska sätta mig ner någon dag med Mattias och börja beställa någon dräkt.
 
 

Foto

 Bjussar på ett kort på min minsta lillasyster ;*
 

Dumt att vi syns i bakgrunden bara ^^
 

Kassler och annanasgratäng

Mattias fick jobba över idag så jag drog och veckohandlade själv efter jobbet. Åkte sedan hem och gjorde mat. Det vart kassler och annanasgratäng idag som Fia tipsat om. Vart faktiskt väldigt gott och enkelt var det! :)
 
Man smorde en ungsform. Hackade kassler och la de i formen. Hacka 8 st annanasringar och la över kasslern. Sen vispa (elvisp) man 3 dl grädde med 1 dl chilisås tills den blir lagom tjock. Häll det sedan i formen med det andra. Och strö sist över 1 dl riven ost. Jag hade även i skivade champinjoner.
In i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.
 
Klart! :)
 
 
Nu har jag precis vart hos Ida och druckit lite te och snackat skit, trevligt som alltid!
 
 

Mobbning

Jag blir så jävla irriterad på ”dagens ungdom”, nu låter det som att jag är jätte gammal, haha. Men högstadiet, varför måste folk vara så elaka?

Det sker mobbning och trakasserier varje dag, både mot elever och lärare. Något måste man ju kunna göra för att detta ska få ett slut, men vad?

Eleverna har ingen respekt alls för lärarna och kan köra med dem som de vill. Lärarna har ingen talan och får inte försvara sig, dom är rädda, om dom ens yttrar sig kan de så lätt bli anmälda för t.ex. kränkningar. (Detta tycker jag är fel, tycker lärarna inte ska ta skit och kunna se problemen i klassen. Det ska hjälpa de utsatta och kunna sätta ner foten och göra nått åt de.)

14-15 åringar har sånt fult ordspråk och det enda de kan är typ hat- och könsord. Hotar varande med våldtäkter, misshandel, mord osv. Kallar varandra fula ord och mobbar andra för utseende eller för att man är annorlunda eller kanske har en egen åsikt. Det är verkligen en hemsk period i mångas liv, högstatidet… tjejerna och killarna är osäkra i sig själva och ska bevisa för sina kompisar att dom är tuffa och hänger med i gänget.

Nu har jag haft väldigt tur och inte vart mobbad på det viset.. men det är så många i min närhet som vart det och det gör så ont i mig att se. Vad ska man göra? Hur kan man hjälpa dom?

Jag försöker förklara för de utsatta att mobbarna oftast inte mår så bra själv, det är dom som är de osäkra och kanske inte har det så lätt hemma.

Hur skulle ni göra om er flickvän/pojkvän/syster/bror/kompis skulle bli mobbad?

 
 
 

Måndag

Har inte så mycket att skriva om, kikade på ”Tjenare Kungen” igår innan vi la oss och somnade sedan. Imorse var jag verkligen sjukt trött, höll på att försova mig vakna till i sista sekund. Idag har jag suttit på telefonen halva dagen, känns som man inte har fått nå gjort idag men ändå har man det. Dom här dagarna är dryga. Hemma nu iaf och ska göra mat nu, blir bacon och pasta. Ska skriva handlingslista sen, har massa nya recept vi ska testa. Har hittat en massa lätta men god recept… som det verkar iaf :D Kan tipsa er om nått sen om det blir nå gott.

Sen är det bokat ett tabatapass med Anna kl. 19.00, ska bli kul!

 


Bio

Idag åkte jag förbi pappa och hälsade på, sen följde Elsa med mig till Dennis och hälsade på en sväng. Var trevligt att träffa honom igen. Sen hämtade vi upp Elin och Mattias och drog till bion för att se "Vi är bäst". Den var ju inte så jätte bra som jag hoppats på direkt, men den hade ju en bra handling iaf. Haha, körde precis hem tjejerna så nu ska vi nog slå på en film. Puss och god natt!
 
 

Pain & Gain

Vilken dag det här har varit, igår somnar både jag och Mattias på soffan.. vaknade halv åtta i morse med ont i ryggen. Förflyttade mig till sängen och sov några timmar till ;) Sen kom Sara, Ove och Sandra över och fikade lite, fick vår hamburgesak och en bok som vi beställde får jultidningarna. När dom åkt åkte vi hem till syskonen en sväng och snackade lite. Åkte sedan hem och gjorde mat, sen kom Emma och Fredrik förbi, vi skulle gå på bio. Men sen när vi skulle gå visade de sig att den filmen vi skulle se inte gick på bio iaf så vi fixade lite snacks och kollade på film hemma istället. Vart en trevlig kväll! Nu ska vi göra kväller, puss och god natt!
 
 
 

World War Z

Go kväller, äntligen är det fredag!
Igår efter jobbet var jag på ett corepass på gymmet, var riktigt skönt att köra ett pass, åkte sedan hem och gjorde mat och Stefan kom förbi en sväng och hälsade på. Senare körde jag hem han och Rebecca. Kvällen slutade med lyxfällan och Stalkers. Måste förresten tipsa om en bra film jag och Mattias kollade på för någon dag sen, den hette World War Z.
 
  
 

Gardiner

 Satt upp lite gardiner i sovrummet,
 
Var till Jysk idag efter jobbet och köpte en sån här puff som får stå i hallen, perfekt när man ska sitta och ta på sig skorna :)

Ibland..

 Känns allt bara väldigt värdelöst!
 

IKEA

Igår var jag och Mattias till Västerås efter jobbet och gick igenom IKEA. Köpte lite allt möjligt, bland annat så köpte vi lampor som vi ska ha monterat i garderoben, kommer bli skit snyggt! Sen köpte vi en ny matta, gardiner och en lampa till sovrummet. Bestämde även oss för vilken säng vi ska köpa, provade ut madrasser osv. Kommer bli en super bra säng vill jag lova, och kommer bli ÄNNU svårare att komma upp på morgonen, jag tror jag lär förvarna min chef och kollegor om det ;)

Det vart himla stressigt i slutet så hann inte kolla på allt, men vi ska dit igen om två veckor och då kommer vi ta en heldag där och kommer få med massa roligheter hem :D

Stannade på Max på vägen hem och åt, sen poppa vi musik hela vägen hem, satt och sjöng båda två, alltid lika kul. Haha!

Kvällen slutade med ett avsnitt av bonde söker fru.

 

 
 

BIKBOK

 
 

Familjetrippen

 Vilken dryg dag det har vart på jobbet idag, bara massa krångel. Arg jag blir! Men dagen har inte bara vart dålig. Efter jobbet kom min vän Emelie W över på lite fika och snackade lite skit, var trevligt, sen kom mina syskon Stefan och Amanda över en sväng innan vi åkte på bio och kollade på familjetrippen, var en bra film som jag kan rekommendera. :)
 
 
 

Godnatt

 Känns inte som att man fått mycket gjort idag, fast ändå har man det. Sorterat in alla mina kläder i nya garderoben och packat upp alla skor och lådor som vi lagt under sängen. En hel del kvar men vi närmar oss.
Har precis kollat på tonårsbossen, alltid lika kul.. nästan så man skäms över dom. ^^
En dusch fick avsluta denna dag, imorgon hoppas jag på en bättre dag! Min lillasyster Amanda kommer över en sväng på besök efter jag slutat jobbet.
 
 

Helgen

Nu är jag hemma under lunchen, hade ingen matlåda och  ätit ute så mycket så får faktiskt nöja mig med en macka idag istället.

I fredags på jobbet fick vi supergoda kanelbullar eftersom det var kanelbullensdag :D Mums! Efter jobbet kom Camilla, Jocke, Ersson och Andersson till oss och vi hade lite förfest hos oss, kikade på korten från Rhodos och mindes tillbaka. Vill tillbaka! Sen gick vi ner till Kingen och tog några öl. :)

På lördagen hade vi bakishäng hos oss innan det var dags att byta om och fixa sig till nästa festlighet. Min kusin Emma och hennes kompis kom förbi oss och vi förfestade lite här innan vi drog på logfesten i Tommesbo. Mötte upp pappa och hans tjej där bort också, var trevligt. Lyssnade på musik och dansade även lite.

Söndagen har vi som sagt ägnat hela dagen till att montera upp garderoben.

Har vart en toppen helg med mycket kul! :D

 
 

Garderoben är monterad

 Nu har jag vart dålig på att uppdater igen. Ska uppdatera imorgon vad som hänt i helgen. Idag vart vi iaf klar med monteringen av nya garderoben, det vart så fint då :D Imorgon ska jag fortsätta flytta över mina kläder, det är ju en hel del... är lite orolig att allt inte får plats.
 
Så här såg det ut innan
Och såhär vart det.
Visst vart det bra? :D
 
Nu måste jag verkligen sova, en ny jobbarvecka imorgon.
Puss och hej

Åh vad jag vill köpa mycker nu

 
 
 
Snyggt från H&M
 

Torsdag

Då var jag hemma igen, idag efter jobbet var jag upp på stan och mötte upp Emelie H på ca la rose, åt mat där och satt också snacka, lika trevligt som vanligt! :) Nu ska jag hoppa in i duschen sen lägga mig i soffan framför andra avsnittet av bonde söker fru :)
 
Bjuder på två kort från när vi var och trappträna för ett tag sen
 
 

Nytt

Här kommer bilder på mina nya kläder jag köpte på tjejkvällen
 

Vero Moda

 
 
Grymt snygga jackor från Vero Moda
 

Tjejkväll

Igår var jag och klippte mig på Hårfager efter jobbet, vart rätt nöjd. Men var tvungen att klippa av en bra bit. Ska lägga ut kort på det sen :) Sen på kvällen hann jag träffa Ida en snabbis på en cigg, var trevligt! Blir allt för länge mellan gångerna. Idag efter jobbet åkte jag hem och bytte om, åkte sedan och träffa Jessica, Emma och Birgitta från jobbet och körde intervallträning. Fyyyy, jag var helt död efter det passet! Det vart intervaller i 4 kilometer…jag kan ju säga att jag är lätt den minst tränade utav oss, så jag försökte hänga med så bra jag kunde ;) Men det är alltid kul att åka iväg ett gäng och träna!

Efter de åkte jag hem och duscha och hämtade upp mina lillasyster Elsa, vi drog till tjejkvällen på stan och shoppade. Jag hittade en jacka, ett par leggins och ett linne. Elsa köpte också en ny snygg jacka och ett par leggins. Visar bild på det sen också :)

Var sjukt mycket folk på stan som vanligt en sån här kväll, parkeringen var helt full och man fick stå länge i kö.

Tyckte jag hann med mycket ikväll. Men nu är min kropp helt slut, om jag blundar nu kommer jag somna på direkten!!

Mattias har vart duktig och satt upp lister både uppe och nere nu också, så nu är det bara latexfoga för resten.. sen är vi typ klara :D Väntar fortfarande på den där jävla dekoren, men de lägger vi på is så länge.

Nu ska jag se bonde söker fru på tv4 play sen är det god natt från mig!

Imorgon ska jag på stan med Emelie H.

 

Puss och god natt!  

 


Inredning

 Mums på inredningen från Åhlens.
 
 
Ska nog beställa lite nytt när sovrummet är klart ;*
 
 

Hemskt

Suttit och läst lite på aftonbladet, vart är världen på väg. Fy fan vad vidriga och sjuka människor det finns. Läst en hel del om den 52 åriga mannen som betalade för att se på sex filippinska småflickor som vart sexuelltutnyttjade. Har även läst om pappan som är misstänkt för att stängt in sina ungar i en stuga och tänt eld på huset. Att det finns såna folk i denna värld, man har ingen aning om vem som står i samma hiss som en själv, eller står i toalettkön t.ex. Det är helt sjukt! Såg även att dom släppt de 6 killarna som var misstänkta för våldtäkt mot en 15 årig tjej. Jag tänker bara vad har en 15 årig tjej att säga till om, i den åldern har man inte mycket att säga till om.. den värsta åldern då man är osäker, går i högstadiet och ska försöka hänga med i skolan, lära känna sig själv, veta vad man vill göra i sitt liv, kraven på sig själv är höga osv.

 

Händelsen i filippiniern: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17554642.ab

Mordbranden: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17565187.ab

Gruppvåldtäkten: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17565501.ab

 
 
 

Suuur

Vilken skitkväll igår!! Allt bara krånglade. Jag kan varken ladda upp foton på facebook eller se på webbtv utan ett program som måste installeras. Jag har försökt installera programmet fler gånger om, startat om datorn osv.. ingenting fungerar! Åh blir galen. Slutade med att jag gick och la mig tjugo över nio och surade mig till sömns.  

Det hände inte bara dåliga saker igår, var iväg på ett Tabatapass med Anna efter jobbet och det var väldigt trevligt. Kändes att man inte tränat på ett tag, men nu ska jag försöka hålla i det här =)

 

 
 

RSS 2.0