Dag 03 - Min favorit bok/böcker

Min favorit bok/böcker

Jag hatar att läsa i vanliga fall men den här tycker jag är så jäkla bra! Man kan verkligen inte sluta läsa den när man påbörjat den, jag kan verkligen tipsa er om den här. LÄS DEN!Boken som jag har läste heter God natt Mister Tom. Den handlar om en liten kille som heter William. Pojken bor i staden London med sin mor som är väldigt argsint av sig. Men när kriget bryter ut så blir han skickad till en liten by som heter Wierwold, där ska han stanna ett tag tills det lugnar ner sig. På denna tid så var det väldigt många barn som blev iväg skickade av sina föräldrar.
Han kommer då till en farbror som heter Tom, på ytan så är Tom en väldigt bister och inte speciellt munter man. De flesta i byn tittar lite snett på och sådant. Men han är däremot inte dum, han är bara en lite instängd person som inte gärna pratar med folk. William är inte heller en helt vanlig person. Han är en väldigt tanig och sargad pojke sedan tiden hos sin mor. Men efter tiden går och de kommer allt närmare så visar det sig att Tom är en väldigt känslosam man som är väldigt snäll och generös. De två individerna kommer väldigt nära varandra och de utvecklar sig väldigt mycket båda två. Mister Tom blir mer öppen och William får för första gången i sitt liv äta sig mätt, känna sig omtyckt, lära sig läsa, lära sig skriva och mycket mer. Framförallt så får han många nya vänner, den bäste vännen han har heter Zach. De blir väl som bästa vänner kan man säga.
I boken så får man följa hans färd till Wierwold och senare hans nya liv som han faktiskt får där.
Men efter att ha varit hos Mister Tom en längre tid så får William ett brev från sin mor om att hon är sjuk och vill att han ska komma hem. Han blir ju då tvungen att åka hem, men han lovar dock Mister Tom att han ska skriva till han så ofta han kan. Men tiden går men Tom får inget brev från hans nyfunne vän. Han blir förstås fundersam och bestämmer sig till slut att åka till London och försöka leta reda på William.
[recension tagen från mimersbrunn]


Kommentarer
Postat av: Anonym

sista dagen! Var med och tävla om ett kitt från the body shop, lämna en kommentar att du är med, thats it!

Lycka till

2011-04-04 @ 13:08:55
URL: http://natalies.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0