Guldfynd rånat

 
Guldfynd rånat av tre beväpnade gärningsmän

Guldfynd i centrala Avesta rånades strax före stäningsningsdags vid 18-tiden på tisdagen.

 

Larmet om rånet inkom till polisen klockan 17.49, det var då som tre män rusade in på Guldfynd, som ligger strax innanför en av entrédörrarna till gallerian Plushuset i centrala Avesta. Männen som både var maskerade och beväpnade, började genast slå sönder montrar för att komma åt smycken och andra värdesaker. – När jag kom in gallerian hörde jag glas som krossades och folk som skrek, säger Claes "Gogge" Egon Udd. Då han vände sig om fick han se en man med rånarhuva slå sönder montrar med något han uppfattade som ett slagträ. Bredvid honom stod en annan rånare med ett vapen i handen som han riktade mot Udd och sedan mot butiken bredvid, fram och tillbaka flera gånger. – Han röt att jag skulle försvinna in i butiken för att inte vara i vägen. Jag tror det var en k-pist han hade i handen.

Rånarna försvann lika snabbt som de kom. Udd såg tre män med rånarhuvor springa ut ur Plushuset med några andra män hack i häl. – Jag tror inte de försökte ingripa. De ville nog bara kontrollera åt vilket håll rånarna sprang och kanske kolla in bilnumret, tror Udd. Polishuset ligger 100 meter bort längs samma gata, men utryckningen fördröjdes på grund av en övergiven Toyota som blockerade garageuppfarten till polishuset. Bilen är anmäld stulen och polisen misstänker starkt att den ställts dit för att sinka polisen. Polisen efterlyser tips från allmänheten - om någon sett eller vet något om bilen och vem som ställt dit den. Ring då 070-3096310.

När polisen väl var på plats var rånarna redan borta. Området kring butiken spärrades genast av och trafiken hänvisades runt Plushuset. – Vi har haft flera patruller på plats som hållit förhör med vittnen och sökt efter rånarna i bil, säger Göran Nilsson vakthavande vid polisen. Ingen av rånarna har ännu gripits av polisen. – Nej ingen är gripen, men enligt uppgift flydde rånarna från platsen i en grå Ford Focus i riktning mot Norberg, säger Nilsson. Bilen var skyltad med registreringsskylt UPH 896. – Den var alltså falskskyltad, registreringsskylten tillhör en släpvagn hemmahörande i Uppsala, berättar Göran Nilsson. Polisen har också fått in signalement på de tre rånarna som tyder på att männen är mellan 18 och 25 år. Gärningsman 1 är klent byggd och 170 centimeter lång. Han bar ljus jacka och vapen liknande automatvapen. Mannen talade med utländsk brytning. Gärningsman 2 är 170 lång och gärningsman 3 är något längre.

Dalapolisen har fått förstärkning av kollegor från Västmanland i jakten på rånarna. – Vi jobbar på, dels på brottsplatsen, dels försöker vi beta av platser och vägar där rånarna kan finnas. Vi har strategiska punkter bevakade, säger Göran Nilsson. Exakt vilket byte rånarna fick med sig kan ingen säga i nuläget, men polisen vet att det var en hel del guld. Ingen person kom fysiskt till skada, men en krisgrupp kallades till platsen för att ta hand om den chockade personalen. Gärningen klassas som grovt rån av polisen.

Ännu på onsdagsmorgonen hade ingen gripits som misstänkt för inblandning i rånet.

 

Källa: Dt.se
 
Dumma jävlar som inte förstår hur mycket dom förstör för andra människor. Hoppas ni åker fast snart, jag skulle inte orka leva med mig själv om jag vore ni!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0