Kritik som Biggest loser

Kritik mot unga i Biggest loser: ”Vidrigt”
Kanalen anklagas för att "profitera på mobbning och stigmatisering av tjocka barn"
 
 
När säsong 14 av den amerikanska tv-serien "The biggest loser" drar i gång finns tre tonåringar bland de medverkande som tävlar mot varandra i bantning. Tv-nätverket NBC:s beslut att låta två 13-åringar och en 16-åring delta i dokusåpan har väckt stark kritik i USA. NAAFA, en organisation som arbetar mot diskriminering av överviktiga, anklagar NBC för att "profitera på mobbning och stigmatisering av tjocka barn" och kallar tilltaget ”vidrigt”, skriver Los Angeles Times.

En företrädare för NBC försvarar programmet och säger att tonåringarna uppmanas att sträva efter välmående snarare än att gå ner i vikt. De kommer inte att vägas eller utsättas för hårda träningsprogram och allting övervakas av experter på barnfetma.

En av dem är barnläkaren Joanna Dolgoff som säger att det är dags att börja prata med barn om viktfrågor – på ett ”positivt” sätt.

– Tystnaden dödar bokstavligt talat våra barn, säger hon.

"Biggest loser" visades förra året i en svensk version på TV 4. I år är programmet flyttat till Sjuan.
Direktlänk: Aftonbladet
 

Läste den har artikeln på aftonbladet igår. Personligen tycker jag att det är jätte bra att programmet tar med frivilliga "ungdommar" som vill ändra på sig. Som dagsläget är så idag så blir det allt mer överviktiga och jag tycker att det är jätte bra att unga lär sig i tid hur dom ska ta hand om sin kropp, äta rätt och röra på sig. För att de själva ska må bra så tycker jag att det är ett perfekt tillfälle för dom att lära sig på det här sättet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0