Massmördaren Elliot Rodger

 Massmördaren Elliot Rodger levde ett flärdfullt liv.

 

Lyxresor, privatkonsert med Katy Perry och dyra bilar.

 

Enligt honom själv var livet orättvist.

 

I sina videofilmer upplagda på Youtube klagade Elliot Rodger på att livet inte var rättvist och att han var offret.

 

Trots det levde Rodger ett luxuöst liv som för många förblir en dröm. Som son till Hollywoodregissören Peter Rodger fanns en ekonomisk säkerhet i hans liv.

 

I de hotfulla videoklippen har han filmat sig själv inifrån sin över 250 000 kronor dyra BMW. På Facebook la han upp bilder som visade hur han åkte limousine till flygplatsen, hur han flög i första klass och hur han gästade en liten, privat spelning som världsartisten Katy Perry höll i London, rapporterar brittiska Daily Mail.

Kände sig orättvist behandlad

 

Elliot Rodger menade att han var en kille som tjejerna borde gilla, men att han istället blev avvisad gång på gång.

 

– Jag är fortfarande oskuld. Det är väldigt plågsamt, det här ska vara den tid i livet då man ska uppleva saker, ha sex, ha kul. Men jag har fått ruttna i ensamhet och det är inte rättvist, säger han i en av filmerna. Och vidare:

 

– Det ska bli mig ett stort nöje att slakta er. Ni kommer då äntligen att se att jag är, i sanning den överlägsna, den sanna alfahannen.

 

Elliot Rodger skrev också ett över 107 000 ord långt manifest i vilket han beskrev hur han skulle börja sitt dåd genom att döda människor i sin lägenhet. Han skickade det till sina föräldrar och sin terapeut samma dag som han begick sitt vansinnesdåd. Det centrala temat i manifestet är hans oskuld, vilken han skyller på ”kvinnornas grymhet”, rapporterar CNN.

 

Hans föräldrar ringde polisen när de fått dokumentet och sett hans sista videoklipp, skriver Mashable.

Mordoffer identifierade

 

Under lördagen hittades tre avlidna personer i Elliot Rodgers lägenhet. Under natten mot måndag släpptes identiteten på de tre:

 

Chen Yuan Hong, 20, George Chen, 19 och Weihan Wang, 20. Alla tre studerade på Kaliforniauniversitetet i Santa Barbara och hittades med flera huggskador, rapporterar CNN.

 

Efter att ha dödat de tre gav sig Elliot Rodger ut i Isla Vista och sköt ytterligare tre personer till döds. Veronika Weiss, 19, och Katie Cooper, 22, sköts till döds utanför ett hus tillhörande en studentförening.

”Fega politiker och NRA”

 

Christopher Ross Michael-Martinez sköts vid ett snabbköp i Isla Vista. Han identifierades av sin far som det sista dödsoffret.

 

– Vår son Christopher och sex andra är döda. Du tror inte något sådant här kan hända ditt barn, sa Richard Martinez vid en tv-sänd presskonferens.

 

Han berättar att han pratat med sonen 45 minuter innan massakern.

 

– Varför dog Chris? Chris dog av feghet, oansvariga politiker och NRA (National Rifle Association). De talar om folks rätt att bära vapen. Men vad hände med Chris rätt att leva? När ska det här vansinnet få ett slut, sa han enligt NBC News.

 

Elliot Rodger skadade 13 personer utöver de han dödade. Flera av dem vårdas fortfarande för allvarliga skador.

 Källa: Aftonbladet
Direktlänk: LÄNK
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0